lördag 9 oktober 2004

Månen er en diger pudding


Månen er en diger pudding
av Jon Ewo

Det har gått mindre än ett år sedan händelserna i "Sola er en feit gud". Adam ska snart fylla sjutton och är nöjd med livet. Men så börjar alla hans kompisar deppa för att de känner att de tvingas bli vuxna för snabbt. Hans flickvän börjar prata om att hon inte tror på kärleken. Och hans systers pojkvän (som även är Adams kompis och var något av en ofrivillig mentor när Adam försökte bli vuxen snabbt föregående sommar) får panik inför att binda sig och funderar på att sticka. Varför händer nu detta?

Adam börjar tänka att han kanske hade för bråttom med sitt vuxenprojekt. Han kanske hellre borde vara barnslig medan han har chansen. Riktigt, riktigt barnslig. Och så måste han ordna upp i alla andras liv innan det är för sent.

Ännu en mycket bra bok. Läs! Imorgon ska jag till bibblan och se om de har den tredje och sista boken om Adam - "Jorda er tøff og naken"(?). :)

"Pudding" betyder uppenbarligen nåt helt annat på norska än på svenska (alltså, när man inte menar chokladpudding och sånt). Vet inte exakt hur det borde översättas, men det är nåt riktigt negativt i alla fall. På svenska kallas boken "Månen suger".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar