söndag 2 januari 2011

The Good Neighbors Book One: Kin


The Good Neighbors Book One: Kin
av Holly Black
Illustrerad av Ted Naifeh

Ett seriealbum, första delen av tre, av Holly Black! Hurra! Självklart handlar det om älvor, varav de flesta mindre trevliga.

Rue Silvers mamma är försvunnen sedan flera veckor och hennes pappa sitter hemma och är helt apatisk. Rue försöker intala sig själv att inget är på tok, men det är svårt. Speciellt som hon har börjat se så många märkliga varelser överallt. Det började när mamman försvann.

En universitetsstudent hittas mördad, och en av hennes lärare, Rues pappa, häktas. Han är misstänkt för mordet på henne och dessutom tror man att han har något att göra med sin frus försvinnande. Rue vet inte vad hon ska tro, men hon tänker undersöka det. Ganska oväntat kontaktas hon av sin morfar, som definitivt inte är mänsklig. Rues mamma har alltid varit ganska annorlunda, och det får ju sin förklaring då. Men varför har hon försvunnit, och vad han hänt den mördade studentskan?

Bra serie, speciellt om man gillar Urban Fantasy. Har man tyckt om Holly Blacks ungdomsböcker så tycker man absolut att det här också är riktigt bra. Det är två delar till i serien, men åtminstone den här volymen är nåtsånär fristående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar