måndag 29 augusti 2011

Potensgivarna


Potensgivarna
av Karin Brunk Holmqvist

De båda systrarna Elida och Tilda, båda 70+, bor kvar i föräldrahemmet där allt är precis som det alltid har varit. De har inte ändrat på något efter föräldrarnas död, och det är inte mycket de behöver köpa nytt. Kanske att en handduk blir utsliten emellanåt, men det finns så många hemvävda handdukar att ta av i skåpen så. Och utedass har de, precis som de alltid har haft. Men det är inte så bekvämt när man är gammal och plågad av värk och hemorrojder. Men de klagar inte. Speciellt inte nu när deras yngre bror Rutger har börjat tala om att systrarna nog skulle få de bättre på ett äldreboende.

De borde kanske modernisera och skaffa en inomhustoalett, tänker Tilda och Elida. Och när de av en slump upptäcker ett medel som har en märklig effekt på handjur så får de en idé. De ska starta en postorderfirma och sälja potenshöjande medel. Men det får absolut inte komma ut, för då vore de ju verkligen utskämda.

Det här är väl knappast stor litteratur, men det är underhållande och Tilda och Elida är väldigt sympatiska. Deras bror är kanske inte fullt så sympatisk, men man känner med honom trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar