tisdag 26 juni 2012

Uzumaki - Spiralerna 1


Uzumaki - Spiralerna 1
av Junji Ito

Jag har väl aldrig tyckt att spiralformen är något att vara rädd för. Men tydligen besitter jag inte samma fantasi på området som Junji Ito gör. Och det ska jag väl kanske vara tacksam över ...

Kirie, som berättar historierna, är en gymnasietjej från en liten stad i Japan. Själv har hon inte märkt något direkt konstigt med hemstaden, men hennes kompis Shuichi påstår att det är något fel, att den verkar förhäxa folk. Kort därefter börjar staden hemsökas av spiralformade fasor. Det börjar med att Shuichis pappa börjar intressera sig för formen och samla på föremål som är spiraler. Snart försöker han också skapa spiraler med hjälp av sin egen kropp.

Shuichis mamma utvecklar i stället en stark fobi för spiraler. Men det är svårt att komma undan formen. Den finns ju till exempel på de egna fingertopparna.

Jag är väldigt imponerad över att någon kan hitta på så många skräckhistorer om något sånt här. Och det är verkligen hemska historier. Någon av dem är kanske snarare konstig än hemsk, men också ganska äcklig. Och det här är bara den första volymen. Jag tror att det ska vara tre totalt.

2 kommentarer:

  1. Denne hørtes spesiell ut:) Litt av en historie, måtte skrive denne ned av rein nysgjerrighet, så får vi se om den blir lånt å lest en dag:) Ha en fin kveld:)

    SvaraRadera