torsdag 14 november 2013

Eld


Eld
av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Jag läste om "Cirkeln" nyligen och nu var det dags för "Eld" också. Naturligtvis med tanke på morgondagen. Då kommer sista delen "Nyckeln" ut. Det är så spännande! Jag vet ju vad jag ska göra i helgen ...

Att ha läst om de tidigare delarna nu har verkligen inte varit fel. Jag upptäckte detaljer som jag hade missat och detaljer som jag hade glömt. Nu har jag en liten spekulation inför "Nyckeln". Kan undra om jag har rätt.

"Eld" är boken där de unga häxorna börjar jobba mer tillsammans. De börjar acceptera sina krafter mer, blir bättre på att styra dem, och dessutom blir det tydligare att de har flera fiender. Inte bara den onda makten de är utvalda att bekämpa. Hoten kan även komma från andra håll.

Så här skrev jag om boken för ett och ett halvt år sedan.

Bara sova och jobba nu, sedan kan jag åka till bokhandeln och köpa "Nyckeln". Och så läsa hela helgen. Men om jag hade bott i Stockholm så hade jag varit på SF-bokhandlen nu, på releasefesten. De började sälja boken för en timme sedan, och det ska vara författarprat, signering och en poängpromenad under kvällen. Min syster är där just nu (eftersom hon bor i Stockholmstrakten och är ett stort fan av böckerna) och hon har rapporterat om långa köer och att det verkar ha kommit mycket mer folk än man hade räknat med.

Nu oroar jag mig så klart över de horder av läsare som kommer invadera min lokala bokhandel och köpa alla ex av "Nyckeln" innan jag hinner hem från jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar