tisdag 4 mars 2014

Finns inte på kartan

Finns inte på kartan
av Carin Hjulström

Söt och rolig bok om journaliststudenten Frida Fors, som hoppas få sin praktik på någon av de stora kvällstidningarna, men i stället hamnar på en lokaltidnings superlokala redaktion i lilla Brusaryd i Småland. Faktiskt så är hon hela redaktionen för tidningens Brusarydssida eftersom den ordinarie journalisten precis har blivit sjukskriven. Hur ska hon klara att fylla en sida varje dag med artiklar om en plats där det aldrig händer nånting?

Frida är hemskt besviken med sin praktikplats, speciellt som alla andra i klassen verkar ha fått åtminstone sitt tredjehandsval. Hennes pojkvän Peter har till exempel fått en riktigt flashig praktik, men det är svårt att glädjas med honom när han gör slut (eller ja, föreslår en paus) lagom till praktikperioden. Hennes föräldrar är verkligen inte något stöd, och bästa kompisen har fullt upp med sina egna problem. Återstår bara redaktionen på Smålandsbladet och invånarna i Brusaryd. Och det kanske inte är så illa i alla fall?

Jag tyckte att det var en mysig bok. Det mesta föll på plats på ett sätt som kanske inte var helt realistiskt, men det hör ju till i feelgoodböcker. Jag kommer nog att läsa den andra boken om Frida Fors också.

Lästa landskap
Skåne: "Rapsbaggarna" av Karin Brunk Holmqvist
Blekinge: "Nässlorna blomma" av Harry Martinson
Öland: "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag" av Sara Ohlsson
Gotland: "Bara någon att straffa" av Kristofer Ahlström
Småland: "Finns inte på kartan" av Carin Hjulström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar