måndag 21 juli 2014

Dansa på mattan


Dansa på mattan
av Anna Fiske

Det här seriealbumet tycker jag att jag ser överallt. Jag tror t.ex. att det finns på samtliga bibliotek i Sverige. Kanske även i Norge (det är norskt i original), det finns åtminstone i alla seriebutiker där. Alla jag har varit i. Så självklart (?) har det aldrig blivit av att läsa det. Förrän nu. Jag lånade det senaste gången jag var på Stadsbiblioteket i Göteborg. Det hade varit enklare att låna det här i stan, men varför göra det enkelt för sig? ;-)

Mari börjar på en konstutbildning på en folkhögskola. Där träffar hon Pia, som hon blir bästa kompis med och har jättekul ihop med. De är kanske inte så lika, och Pia har väldigt bestämda åsikter i frågor som Mari kanske inte bryr sig fullt så mycket om, vilket leder till en del sammanstötningar. Men det är klart att man tål sånt hos en bästis.

Efter folkhögskoleutbildningen försvinner de åt olika håll, men ser ändå till att träffas ibland. De är fortfarande kompisar, men samtidigt blir Pias dåliga sidor allt tydligare. Hon är ofta sur och självrättfärdig, och kan faktiskt vara riktigt otrevlig.

Jag tycker att det här är en bra serie. Anna Fiske har hittat precis de där avslöjande detaljerna och ögonblicken där man ser hur Maris och Pias vänskap förändras. Hur mycket tål den?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar