måndag 13 juni 2005

Dr Dogg, den lille husläkaren


Dr Dogg, den lille husläkaren
av Babette Cole

Tyvärr var den här bilderboken för stor för min scanner så jag fick leta upp en annan bild. Det här är den engelska utsidan, men den svenska ser likadan ut bortsett från titeln. Jag tror jag köpte (eller fick mamma och pappa att köpa) "Dr Dogg" till min lillasyster (som var mycket yngre då) på bokrean nån gång för att den verkade så knäppt rolig. En av fördelarna med småsyskon. :)

Dr Dogg är doktor, och hund hos familjen Osundh. Det är mycket jobbigt för familjen sköter inte om sig alls. När Dr Dogg är på konferens i Brasilien blir alla de fem barnen Osundh och dessutom deras farfar sjuka. Dr Dogg måste komma hem och ordna upp. En har löss, en har öroninflammation etc etc. Det är lite pedagogiskt, typ att barnen som läser ska lära sig att tvätta händerna när det har varit på toa och så, men det blir inte direkt störande, mycket p.g.a. bilderna. De är roliga. :)

Jag skulle gärna vilja läsa fler böcker av Babette Cole. Det verkar som om hon ofta tar upp aningen tabubelagda ämnen, som i "Hair in Funny Places", "Mummy Never Told Me" och "Mummy Laid an Egg". De båda sistnämnda har fått väldigt blandade recensioner på amazon.co.uk, några älskar dem medan andra tycker att de är "inappropriate". Intressant. Böckerna om Princess Smartypants (den första finns på svenska, "Prinsessan Fiffig") verkar också kul. Undrar om de här böckerna finns på bibblan. "Mamma lägger ägg!" lär ju i alla fall finnas. De som inte översatts till svenska är mer tveksamt om de finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar