söndag 11 september 2005

Barnens 50-tal


Barnens 50-tal
av Maria Wahlström

Det verkar väl nästan som om det var planerat att läsa böcker om hur det var under helt andra årtioenden, men det var faktiskt bara en slump. Fick syn på den här på bibblan och den såg intressant ut. Och så var det 7-dagarslån (så det ska egentligen inte vara en vit cirkel med en lila sjua i på framsidan) så då var jag ju tvungen att läsa den med en gång.

Här berättas om hur det var att växa upp på 50-talet, med fokus på vilka saker som fanns. Särskilt kläder. Minst halva boken handlar om barnkläder från 50-talet. Allt från var de köptes, kallades och tillverkades av till mönster så att man kan sticka en egen norsk toppluva (som en speciell stil kallades) eller sy en typisk 50-talsflickklänning. Sen så är det en del om leksaker, radio och TV mm. Och det är massor av bilder. Det är det bästa.

"Barnens 50-tal" måste vara en ypperlig present för de som faktiskt var barn då. Och det är kul läsning för oss som är intresserade av hur det var förr i tiden. (T.ex. för min bror, som använder uttrycket "det var bättre på Hylands tid" dagligdags. Han är 23...) Och det var ju faktiskt på 50-talet som mina föräldrar var små. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar