onsdag 14 maj 2008

10 bokfrågor

Den här listan har jag sett lite här och var. Jag vet inte var den kommer ifrån från början.

1.Vilken bok läste du senast?

En Sprakfålebok.



2. Vilken bok ska du börja på härnäst?

En annan Sprakfålebok... Jag satsar på att läsa ut serien snart, så det kommer bli många framöver. Men just nu håller jag faktiskt på med en helt annan bok.



3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?

Det här räknade jag väl ut en gång? Det blev flest kvinnliga.



4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker "nu har jag kommit en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra! hälften!" osv?

Ja. Men det är inte för att jag vill att det ska vara över snart eller så. Jag försöker mest räkna ut hur många dagar den kommer ta att läsa. Hehe. Känner mig ibland lite småstressad av min stora SUB nämligen. Antingen det, eller så är det bara en tvångstanke. ;-)



5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa?
Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?


Mycket bokbloggar, och ibland om jag läser om någon bok i tidningen. En del tips från kompisar, och böcker jag får syn på i affärer och second hand-butiker.



6. När blir en bok för lång?

När den är på kanske 500-600 sidor eller mer kan det hända att den blir nedprioriterad. Över 1000 sidor och den kommer att bli väldigt nedprioriterad.



7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?

Jag läser gärna på originalspråket, särskilt om det är engelska eller norska (d.v.s. de främmande språk som är lättast att få tag i för mig och som jag har lättast att läsa). Men ibland blir det så mycket billigare eller enklare (att få tag på, inte att läsa) att läsa en svensk översättning. Svensk pocket är ju rätt billigt, det finns mer av det på bibliotek och second hand. Om det är en klassiker kanske den finns i den där klassikerserien mamma och pappa har, om det är en ny ungdomsbok så kanske min syster har fått den i sin bokklubb...



8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?

Ingen, tror jag. Inte till ALLA. Någon läser nästan bara gammaldags pusseldeckare, några tycker deckare är den tråkigaste genren, någon tycker säkert att böcker ö.h.t. är tråkigt etc. Det finns nog inget som skulle passa alla. Om jag tipsar brukar jag ju försöka välja böcker som jag tror att personen skulle gilla.



9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? Isåfall, när ger du upp?

Jag kan, men jag gör det inte ofta. Den får vara riktigt ointressant och dessutom lång då.



10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?

Norsk kiosklitteratur, antar jag. Och ja, jag har dem i bokhyllan, inte undangömda. Jag vet inte vad som kan saknas. Facklitteratur om en massa olika ämnen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar