fredag 23 maj 2008

The Princess Diaries: Mia Goes Fourth


The Princess Diaries: Mia Goes Fourth
av Meg Cabot

Va, var det tre år sen jag läste den förra boken i serien?! Inte konstigt att jag tycker att det finns väldigt många delar som jag inte har läst...

Som tur är kommer man in i boken snabbt, och det gör inte alls att man har glömt en del av vad som har hänt tidigare. Situationen förklaras igen: Mia är en tonåring från New York, inte särskilt populär, engagerad i miljöfrågor och vegetarian. Plötsligt visar det sig att hennes pappa är furste av ett litet europeiskt land, och eftersom han inte kan få fler barn är Mia tronarvinge. Alltså börjar hennes farmor ge henne prinsesslektioner och försöka styra hennes liv i största allmänhet.

Nu har Mia en pojkvän, en kille som hon har varit kär i hur länge som helst. Problemet är att de blev ihop precis innan Mia skulle till Genovia över lovet, så trots att de har varit ihop i flera veckor så har de aldrig varit på dejt, och de har inte ens pratat med varandra. Slottet i Genovia har ingen vidare uppkoppling, Mia har inte telefonnumret till stället där Michael tillbringar lovet, och Mia får hundratals oseriösa samtal varje dag - slottets växel släpper inte igenom någon. Dessutom verkar det som om Grandmère harandra åsikter om en lämplig pojkvän till Mia... Men hon tipsar i alla fall om hur Mia ska hålla Michael intresserad genom att ta efter Jane Eyre.

Rolig bok. Borde kanske inte vänta tre år med att läsa del fem...

Tidigare böcker i serien:
1. "The Princess Diaries"
2. "The Princess Diaries: Take Two"
3. "The Princess Diaries: Third Time Lucky"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar