söndag 18 maj 2008

Prussian Blue


Prussian Blue
av Christina Plaka

"Prussian Blue" är en tysk serie i mangastil (ja, man läser baklänges och allting). Trots att den alltså är tysk utspelar den sig i Japan, med japanska karaktärer. Det handlar om ett band som heter Prussian Blue, och vars mål förstås är att få ett skivkontrakt. De ska ställa upp i en tävling där man kan vinna ett, men så hoppar sångaren av. Men så upptäcker de kvarvarande bandmedlemmarna att en tjej som heter Sayuri har en röst som passar perfekt ihop med gitarristen Juns röst (Jun sjunger också en del, men är kanske inte frontfigursmaterial?).

Bandet bor ihop, och Sayuri flyttar också in, trots att hon då blir ensam tjej med tre killar. Känslor uppstår mellan henne och Jun, men det kompliceras av att Sayuri genom att ägna sig åt musiken trotsar sina föräldrars vilja och i stort sett har sagt upp bekantskapen med dem. Jun förlorade sina föräldrar som liten, och menar att han skulle gärna offrat musiken om han bara hade fått ha dem kvar.

Ja, och så spionerar de lite på sina motståndare i tävlingen, med oönskat resultat, etc. etc.

Jag tycker inte att det här är någon höjdarserie, men rätt okej. När Christina Plaka skrev mangan kände hon förresten inte till att det finns ett amerikanskt vitmaktband med samma namn. Den här volymen av "Prussian Blue" är väl i stort sett en avslutad historia, men det finns en fortsättning på annat förlag. Då heter serien Yonen Buzz, och jag tror att bandet heter Plastic Chew. Yonen Buzz finns översatt till engelska. Jag har inga planer på att läsa den serien, oavsett språk.

Tråkigt att alla biblioteksetiketter hamnar på framsidan på många mangapocketar. Eftersom de läses från höger till vänster så byter ju fram- och baksida så att säga plats, men etiketterna hamnar där baksidan skulle ha suttit på en vanlig bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar