torsdag 8 maj 2008

Sterke krefter


Sterke krefter
av Willy Ustad

"Sterke krefter" är den andra delen i serien Opprør, som inleddes med "Farvel, Angelina". Ganska hopplöst att skriva något om handlingen utan att spoila första boken väldigt. Man får i alla fall fortsätta följa några av de unga människor som förra boken presenterade. Peter Hammer har fått sina framtidsdrömmar krossade, och har valt att stanna kvar som yrkesmilitär, med uppdrag av det lite hemligare slaget. Hans nya hobbyverksamhet är ännu mer hemlig - att försöka kartlägga den han lägger skulden på för att han förlorade Angelina.

Britt Fagerbekk fascineras av Ansgar Veide, som hon har en relation med och som ger henne övningar för att bygga upp sitt självförtroende. Vad hon inte vet är att han har baktankar med allt. När det gäller det mer vardagliga så har Britt problem med de andra i kollektivet hon bor i. Av fem personer är det bara Britt och en till som lyfter ett finger för att hålla ordning i huset.

Eva Bolinder jobbar på ett konkurshotat café. Hon vet hur man skulle kunna driva ett blomstrande café, men chefen är gammal och orkar inte förändra på något. Om Eva bara hade haft ett startkapital...

Den här utspelar sig i februari 1969, och precis som i "Farvel, Angelina" så verkar tiden vara det viktigaste. Man får veta väldigt mycket om den politiska debatten på den här tiden, och jag bara utgår från att allt stämmer bra. Personerna är jag däremot inte så väldigt engagerad i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar