söndag 22 juli 2012

En smakebit på søndag (vecka 29)


Det här är veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Klicka på bilden ovanför för att läsa andras smakbitar från vad de läser den här söndagen, och information om hur du kan delta själv.

Förra veckan blev det ingen smakbit, för då hade jag fullt upp med annat. Som man ju ska ha ibland på semestern. Den här helgen gör jag däremot inget annat än att koppla av, småfixa lite hemma och läsa böcker. Som man ju också ska göra på semestern.

Dagens bok är väl tänkt för de yngsta ungdomarna. Huvudpersonen Louise är tolv år ... Det märks att den är skriven för läsare som inte kan antas känna till tillräckligt om t.ex. vintagemode eller Titanic. Sånt kan bli lite irriterande i längden om man är betydligt äldre än den tänkta läsaren, men jag tror att det kan bli en ganska bra bok ändå. Jag har inte hunnit läsa så långt än. Idén låter kul - att huvudpersonen reser i tiden med hjälp av en vintageklänning.

Smakbiten då! Det får bli något från de första sidorna, för som sagt har jag inte kommit så långt.
Her enthusiasm was sparked by a visit about a year ago to a thrift store on the Lower East Side of New York City with her best friend, Brooke. Louise bought an amazing, one-of-a-kind, colorful knit dress that, according to the salesgirl, looked like a classic Missoni piece from the 1970s. She wore it to Caroline Epstein's bat mitzvah. The dress got her a million compliments and cost her only $13.50. She was hooked.
(Bianca Turetsky, "The Time-Traveling Fashionista On Board the Titanic", s. 10)

Det bästa med boken är nog ändå de vackra illustrationerna. I färg! Min kamera är på reparation, annars hade jag tagit en bild på ett uppslag. Men man kan också se bilderna på bokseriens hemsida. Ja, det är första delen i en serie. Del två kommer visst i september.

16 kommentarer:

  1. Tusen takk for smakebiten:-)denne serien tror jeg min datter sikkert hadde likt, så denne skal sjekkes ut litt nærmere. Ha en fin Søndag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!

      Boken är ganska underhållande, så om hon läser på engelska så är den nog inte fel. :)

      Radera
  2. Høres ut til å være rett i blinken for en ung jente. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Jo, den passar nog bra för "tweens"-tjejer och kanske lite äldre. :)

      Radera
  3. Takk for smakebiten, og ha en fortsatt fin søndag. :)

    SvaraRadera
  4. Så flott bokomslag:) Hørtes ut som en morsom og spennende bok:) Skal sjekkes ut:) Takk for smakebiten og ha en flott dag:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!

      Handlingen är kanske lite väl enkel om man är vuxen, men jag älskade illustrationerna. :)

      Radera
  5. Tack för smakbiten. Det var en ny bekantskap. Kan den finnas översatt tro?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den verkar inte finnas på svenska, men den är ju ganska ny (2011) på engelska också. Den finns på finska!

      Radera
  6. Jeg elsker illustrasjonene, ellers så er jeg ikke mye av en fashonista selv skal jeg innrømme :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, nej, det är inte jag heller. Men en sak jag gillar med den här boken är att modeintresset framställs som inte ytligt.

      Radera