söndag 22 juli 2012

Öar


Öar
av Anders Källgård

Anders Källgård älskar öar och har skrivit flera böcker om ämnet. Han är också läkare och verkar lustigt nog jobba på mina föräldrars lokala vårdcentral. Det visste jag inte när jag köpte boken "Öar".

Det är intressant med öar. Det jag alltid undrar över är var man får t.ex. möbler och kläder ifrån om man bor på en väldigt avlägsen ö. Och böcker! Och när det gäller små öar som är egna stater - hur kan det bära sig?

I "Öar" finns det texter om livet i just sådana där extremt små och avlägsna öriken. Men även om öar som ligger lite närmare fastlandet och någon enstaka ö som inte är bebodd. Det verkar som att de flesta, eller alla, texterna har varit tidningsartiklar från början. Det handlar om besök på öar över hela världen. Ibland är det öar som är väldigt svåra att ta sig till. Någon gång handlar det till och med om ö-resor som misslyckats, där Källgård inte lyckades ta sig ända fram.

Jag gillar boken. Man får veta mycket nytt om livet på de här öarna (i flera fall att ön ens existerar ...) och jag älskar ju såna här galna nörderier. Att liksom samla på ö-resor. Underbart!

Själv har jag varit på en av öarna i boken. Den var fin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar