söndag 28 april 2013

En smakebit på søndag (vecka 17)


Det här är veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Klicka på bilden ovanför för att läsa andras smakbitar från vad de läser den här söndagen, och information om hur du kan delta själv.

Idag läser jag en ungdomsbok. Jag har precis börjat läsa den, så än så länge vet jag inte riktigt vad den handlar om. Som jag har förstått det så har den inget med fantasy att göra i alla fall, även om titeln skulle kunna tyda på det. De onda krafterna verkar mer handla om att huvudpersonen Alexander tycker att han tänker för mycket på jobbiga och konstiga saker, och överhuvudtaget att det händer för mycket dåligt i hans liv.
Min mamma bor i Norrviken, i en stor gul villa med flaggstång och äppelträd och staket runt omkring. Det är ett lyxigt och felfritt hus, ett sådant som alla människor önskar att de bodde i.
Det tråkiga är bara att det inte är hennes, det är Nicoles och Lasses. De bor där med sitt adoptivbarn Maxine, och mamma hyr bara ett rum.
(Coco Moodysson, "Onda krafter i Sollentuna", s. 14)

9 kommentarer:

  1. Tusen takk for smakebiten:)

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Visst låter det som nån sorts fantasy? Som "Vampyren i Blackeberg" som tydligen är lättlästversionen av "Låt den rätte komma in".

      Radera
  3. Dette hørtes ut som en fin og litt spennende bok. Jeg ble nysgjerrig på den mammaen som bare leide et rom.
    Ha en riktig fin søndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det finns ju en historia där, kan man säga. ;)

      Radera
  4. Intressant tips. Den boken hade jag inte hört talas om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är ganska ny. Jag blev intresserad för att jag har läst ett par seriealbum av Coco Moodysson tidigare.

      Radera