onsdag 10 april 2013

Farligt att förtära


Farligt att förtära
av Maria Lang

Hittills är det här med att läsa Maria Langs deckare i ordning en bra idé. Visserligen är jag bara på den andra boken, men ändå. Den här var också bättre än vad jag egentligen hade förväntat mig.

Genom Eje har Puck fått ett lärarvikariat på ett läroverk i Stockholm. Studentexamen står för dörren och det gör även framförandet av en pjäs som Eje har specialskrivit för skolans teatergrupp. Många av lärarna har egna små lägenheter i skolbyggnaderna, och dessutom springer det omkring flera elever och andra utanför skoltid, antingen det är för att spela teater eller för att få klart något examensarbete. Så när ett giftmord inträffar så är det väldigt svårt att avgöra vem som har varit och nallat i giftskåpet på Kemikum - som dessutom borde ha varit låst.

"Farligt att förtära" är nog inte en av de böckerna som jag har läst tidigare. Jag har läst om flera andra giftmord i Langs böcker, men just det här förfarandet kändes inte bekant. Så då var det förstås lite extra spännande, när jag inte hade någon aning om vem mördaren var. Jag tror i och för sig inte att det kommer vara ett stort problem i kommande böcker, jag tror knappast att jag kommer ihåg varenda mördare och motiv. Jag får förlita mig på Christer Wijk.

2 kommentarer:

  1. Maria Lang var det otroligt länge sedan jag läste. Är jättesugen på något igen.

    SvaraRadera