måndag 1 september 2014

SUB och planerat borttappande av böcker

Ny månad och jag räknar hur många böcker jag har "på gång snart". 1408 stycken. Rimligt!

Jag tror inte att antalet hade ökat sedan förra månaden om jag inte hade varit på loppisturné i lördags. Alla förstår väl vilken avdelning som lockar mig mest. Men å andra sidan var det kul att gå på loppis. Så det så.

Såg det här eventet på facebook (via Siv): Lämna/glöm en bok någonstans. Pågår mellan den 8:e och 14:e denna månaden, alltså hela nästa vecka. Jag har en del böcker som är utgallrade ur mina samlingar, men ändå bra. Sånt som jag inte tror att jag kommer läsa om (platsbrist!) och sånt som jag kanske har köpt på ett annat språk eller i en snyggare upplaga (var ju t.ex. bara tvungen att köpa den broderade Utvandrarserien!).  Jag inser att det finns en viss risk att böckerna kommer ligga sönderrivna och uppblötta i en vattenpöl nästa dag, men någon kanske blir glad över en gratis bok i alla fall. Men hur många olika ställen finns det att "glömma" böcker på i en småstad? Bussen till/från jobbet är ju givet, men mer?

Och så brukar jag ju visa upp nåt ur min SUB. Idag blir det ett av helgens loppisfynd (för allt man köper på loppis är tydligen fynd), nämligen "Outside the Dog Museum" av Jonathan Carroll. Jag har tidigare läst hans "Skrattets rike". Den var galen, och jag har inga skäl att tro att den här skulle vara mindre galen. Bullterriers verkar förresten vara lite av hans signum.

2 kommentarer:

  1. Skrattets rike gillade jag med. Känner mig lite dum, har aldrig funderat på att han skrivit något mer...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har inte jag heller. Den här bara dök upp av en slump.

      Kanske är "Skrattets rike" den enda som är översatt?

      Radera