onsdag 12 april 2017

Sagan om Isfolket "säsong 1"

Trollbunden
Häxjakten
Avgrunden
Längtan
Dödssynden

av Margit Sandemo
Inlästa av Julia Dufvenius

Jag var nyfiken på Storytels ljudboksinspelningar av Sagan om Isfolket och nu är jag en aning fast. Jag har ganska svårt för att lyssna på ljudböcker, så ska jag höra på något får det bli något jag redan har läst. Jag har t.ex. lyssnat på Harry Potter ett par gånger. Och Sagan om Isfolket har jag verkligen läst tidigare! Det är trevligt att ha något att lyssna på när man går nånstans eller när man diskar.

Det var inte alls länge sedan jag läste hela Sagan om Isfolket, och det har ju varit mycket 1900-tal och slutstrid det sista. Men de här fem, som Storytel tydligen släppte som "säsong 1", är nog ändå de allra bästa. Mycket bättre personskildringar här. I slutet är det många som är ganska platta. Men här utvecklas ju folk rent av.

Det hela börjar år 1581, när Silje träffar Tengel, som senare får tillnamnet "den gode", för att skilja honom från hans ondskefulle förfader Tengel den onde som en gång kastade en förbannelse över sina ättlingar. Någon i varje generation har trolldomskrafter och dras till det onda. Tengel den gode är en av dessa drabbade, men han har lyckats kämpa emot. För andra är det svårare, och många vill inte ens. I de här fem böckerna får man också följa deras barn och barnbarn, fram till 1620-talet.

2 kommentarer:

  1. Jag älskar Isfolket :) Har läst serien fyra gånger och påbörjat lyssning för ett tag sen också men kom av mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också läst den fyra gånger eller nåt sånt. Kanske fem? :)

      Radera